Bij het Digilab zelf werken dagelijks 5 tot 6 cliënten als assistent o.b.v. dagbesteding. Die helpen de hele dag mee. Dan is er elke dag ruimte voor ongeveer 10-20 cliënten om op bezoek te komen met hun vragen of wensen, of om gewoon even te computeren.

Is het Sherpa Digilab er voor álle clienten?

Ja, het Digilab ondersteunt alle cliënten van Sherpa met het gebruik van ICT en digitale middelen. Geen uitzonderingen; alles is bespreekbaar. Is je PC of laptop stuk dan kijken we hem na. Wil je een iPad uitproberen dan kun je er één lenen. Wil je eens wat nieuws uitproberen – zoals een VR-bril – een kussen als game controller (Pillo) of iets anders, dan kan dat op het Digilab. We hebben allerlei dingen staan om te proberen, juist ook voor cliënten met ernstige beperkingen.

Ben je al een kei in ICT of wil je dat graag worden? Cliënten krijgen bij ons de gelegenheid om te tonen wat ze waard zijn. Je kan games en apps programmeren, websites bouwen, begeleiders helpen met ICT problemen en nog veel meer. We leren daarbij van elkaar.

Heeft een cliënt behoefte aan iets nieuws of iets speciaals?

Zijn er bijzondere wensen of situaties? We werken ook samen met vele woningen en dagbestedingen – bijvoorbeeld bij de aanschaf en/of het gebruik van digitale middelen voor cliënten. Soms doen we ook speciale projecten samen, met de hulp van studenten of bedrijven. Voorbeelden zijn te vinden bij de Vechtstraat 6, Dichtershof in Weesp, Spel en Beleven, Mississippi en Berkelstraat 17-29. Veel techniek studenten of creatieve studenten vinden het leuk om iets te betekenen voor onze cliënten en doen graag hun project hier. Via het Digilab kun je met hen in contact komen.

Zijn jullie de enige club binnen heel Sherpa die dit doet?

Gelukkig niet. Er zijn meerdere computerclubs, internetcafés en multimedia-activiteiten waar cliënten aan mee kunnen doen. Bijvoorbeeld bij Jan Ligthart, de IJssel, Kijkoor, Ambachtsweg, Zonnewijzer, Lopes Diaslaan en de Boemerang. Het Sherpa Digilab ondersteunt deze clubs met raad en daad. En we kunnen je doorverwijzen als je ergens wilt meedoen. Als mensen ook graag een computerclub of internetcafé op willen zetten bij hun eigen locatie, dan komen we je daar graag bij helpen!