Koortje Koordje

Een muziekspel waarin je 4 zingende figuren in een koortje kan aansturen.

koortje koordje icon

“Koortje Koordje” is een simpel muziekspelletje waarbij de speler regie heeft over een koor met daarin 4 zingende figuren. Door de figuurtjes omhoog en omlaag te verslepen kan de speler hun toonhoogte beïnvloeden. De figuurtjes worden hierdoor ook langer en dunner of korter en dikker. Bovenin het scherm hangt een microfoon aan een koord. Door hierop te tikken laat de speler alle figuurtjes tegelijk samen zingen.

Koortje Koordje Screen 1

Koortje Koordje Screen 1

Doel van het spel:
Het doel binnen dit spelletje is zoals bij veel EMB gerichte spelletjes het beleven van een ervaring. Het spel kan niet gewonnen, verloren, of uitgespeeld worden. Het is eigenlijk meer te vergelijken met virtueel speelgoed. Het doel van het spel echter, als in de reden dat we het maken, is het verrijken van de muzikale ervaring van de speler, door deze enigszins muzikale regie te geven en te laten spelen met associaties. Wij hopen dat door het spelen van dit spel, de speler een positieve auditieve ervaring kan beleven, en het gevoel heeft dat zij invloed kan hebben op de geluiden die er uit het spel komen. Bij de spelers met een iets hoger cognitief niveau kunnen we misschien zelfs verwachten dat het spel enige creativiteit uitlokt, en kunnen we hopen dat zij zullen experimenteren en spelen met verschillende combinaties geluiden.
Doelgroep
Koortje Koordje is bedoeld voor mensen met een (Meervoudige) beperking en een affiniteit met muziek. Het is belangrijk dat de speler enige motorische behendigheid bezit in de handen zodat zij de figuurtjes in het spel kunnen manipuleren. Lukraak op het scherm tikken heeft ook wel effect, maar daar is dit spel niet zo zeer voor ontworpen.