Muziek in de Nacht

Muziek in de Nacht Screenshot 1

Muziek in de Nacht Screenshot 1 (hij start 8 minuten muziek als je 3 keer zachtjes roept)

Muziek in de Nacht is een app met als doel om cliënten met slaapproblemen te helpen. De app reageert op stemgeluid, bijv. geroep, en speelt dan muziek naar keuze voor een bepaalde tijd. Als begeleider kun je hem instellen voor je client, bijv. op een tablet naast het bed, en dan werkt het gedurende de nacht.

Wat is het doel?

Muziek in de Nacht is een app voor mensen met slaapproblemen. Het is bedacht voor EMB clienten, die ‘s nachts wakker worden en dan de neiging krijgen om te roepen. De app reageert op stemgeluid, om vervolgens de client te kalmeren met rustige muziek, die automatisch wordt afgespeeld. Het doel is dat zij zodoende een betere nachtrust krijgen. Het alternatief is nu vaak dat er de hele nacht muziek op staat en dat is niet goed voor de diepe slaap.

Hoe werkt het?

De app speelt muziek als je geluid maakt (bijvoorbeeld als je roept of praat). Je kan instellen hoe hard je moet roepen, hoe vaak je moet roepen en hoe lang de muziek dan speelt. De donkere kleuren en sterren achtergrond zorgen ervoor dat je ‘s nachts niet extra wakker wordt door de app en lekker weer in slaap kan komen. Als het scherm op zwart springt, dan blijft de app luisteren in de achtergrond. De app is niet verbonden met internet en er worden geen gegevens van clienten doorgegeven of opgeslagen.

Muziek in de Nacht - Screenshot 2 (je moet hard roepen voor hij start met muziek).

Muziek in de Nacht – Screenshot 2 (je moet 3 keer hard roepen voor hij start met 15 minuten muziek).

Voor Windows is deze app te downloaden in de Sherpa Digilab Repository (link). Download alles in de folder en zet het ergens op een PC. Klik dan op de toepassing ‘Muziek in de Nacht,’ om te starten. De Android versie staat gewoon in de Play Store, zie onder.

Wat voor Muziek zit erin?

Er zitten enkele standaard-muziekjes in, maar je kunt op Android devices ook de muziek die er al op staat selecteren, je eigen muziek-keuze dus.

 

Dit is het icoon (het beeldmerk) van Muziek in de Nacht:

Windows versie screenshots:

 

 

 

 

 

https://www.dichterbij.nl/e-health#aantalPerPagina=25&amp%3Bkosten[]=1&amp%3Bname=&amp%3BpageNum=1&amp%3Btype[]=10902&name=&pageNum=NaN/

Chopin versie

Afbeeldingsresultaat voor Chopin

download from the google play store